Radonsanera ditt hem

För att du och din familj ska fortsätta trivas i ert hem, och för att ni ska behålla er hälsa är det viktigt att du mäter fastigheten på radon. Radon är giftigt att andas in och i längden kan det bli allvarliga konsekvenser. Så om du inte har låtit radonmäta ditt hem på ett tag, är det hög tid att du gör det. Men om du inte har gjort det förut kan det kännas svårt att veta hur du ska gå tillväga. Därför får du mer information om det här nedan.

Beställ en radonmätning

För att du ska mäta ditt hem på radon behöver du vända dig till ett företag som erbjuder det. Ett bra exempel på det är Radea. Du kan ta hjälp av Radea genom att gå in på deras hemsida. Där kan du till exempel beställa hem mätningsdosor som du sätter upp i ditt hem. Dosorna låter du vara kvar i ett par veckor eller månader och därefter skickas de tillbaka till Radea. Radea kommer i sin tur att analysera dosorna för att se hur höga halter av radon som finns i ditt hem. Om det skulle visa sig att det är för höga halter av radon, kommer de att kontakta dig för att sätta in de åtgärder som behövs. Du kan läsa mer om radonmätning, radonsanering och radon och varför det är dåligt på deras hemsida. Där finner du även kontaktuppgifter, prisuppgifter och annan nödvändig information för dig som vill lära dig mer om ämnet och är i behov av att mäta din fastighet på radon.

Genom att mäta ditt hem på radon och eventuellt radonsanera det, kommer du och din familj kunna vistas i ert hem på ett hälsosamt sätt. Därför är det viktigt att du med jämna mellanrum mäter halterna av radon.